Sjabloon_Terwolde_7_vierkant Drumcirkel - Elsa Brouwer - maandelijks - Bewustzijnstheater

Iedere maand houden wij een drumcirkel onder begeleiding van Elsa Brouwer. Binnen in de mooie yurt en buiten in de natuur.

Elsa heeft ruim 30 jaar als muziekthearapeute gewerkt. Hier ervaarde zij al snel wat de werking van trommelen op de mens heeft. Zo'n 20 jaar houdt zij zich bezig met zang en muziek voor de natuur/wezens en werkte zij intensief met het medicijnwiel, waarvan trommelen en fluiten met en voor de spirits deel uitmaakten.

Als mens zijn wij gevormd door door klank en ritme en beginnen ons dat kennelijk als collectief te herinneren, omdat de hang naar gezamenlijk drummen toeneemt. Het mooie van een drumcirkel is dat iedere drummer bijdraagt aan de opbouw van een energetisch veld dat ondersteunt, bevestigt en elkaar verbindt. Het energetische veld van de cirkel groeit en wordt krachtiger wanneer de deelnemers regelmatig bijeenkomen. De effecten van gezamenlijk drummen zullen duidelijker ervaren worden, anders dan een keertje meedoen.

Het drummen verbindt ons met onszelf, onze binnenwereld en we maken ons vaak zonder dat we er bewust van zijn verbinding met Moeder Aarde, de Oerbron, Voorouders, elkaar en de buitenwereld. Middels de drum, het hout van een boom en de huid van een dier is er ook verbinding met de spirits/natuurwezens van de planten- en dierenwereld, de windstreken, aarde, water, vuur, lucht, ether en klank. Daarbij behoren ook de cycli van de seizoenen in de natuur, het leven zelf.

Dit maakt de drumcirkel tot een Cirkel van Heelheid. Heelheid, het AL-Een.

Programma:
19.30 uur: inloop met koffie/thee & lekkers
19.45 uur: intentie zetten & meditatie
20.00 uur: drummen
21.00 uur: afsluiting met thee, delen en kaart trekken
21.30 uur: einde

Door wie? Elsa Brouwer