Peter Kalb3Peter Kalb - Flamecogitarist

El Periquín viert dit jaar een heuglijke mijlpaal: 40 jaar deelt hij zijn liefde voor de flamenco op het podium. Met zijn intense spel heeft hij vele harten in vele landen geraakt door de jaren heen.

“Virtuoos, op het randje, maar toch emotioneel gitaarspel” ~ de Volkskrant

Als tiener viel Peter voor het geluid van de akoestische gitaar. Voor de timing, swing en ritmiek. Decennialang verdiepte hij zijn kennis en kunde. De reis ging langs volle zalen en kleine studio’s.

El País – het grootste dagblad van Spanje – schreef over Peters muziek: “Intens, diep, zonder glitter en glamour”. Peter laat zijn handen spreken. De muziek en de persoon zijn versmolten tot een eenheid.

Dat komt meer dan ooit tot uiting op zijn eerste album zonder begeleidingsinstrumenten homecoming. Uit de verschillende traditionele flamencostijlen heeft Peter prachtige persoonlijke verhalen gecomponeerd.

Een album met variatie van ingetogen en gevoelige stijlen als soleá, farruca en balada tot de vrolijke tangos en uitbundige bulerias. En vergeet de traditionele zambra met Arabische invloed niet in het nummer naciemento. Ingetogen gitaarspel met een intieme mysterieuze hypnotiserende sfeer.

“Laat je op aangename wijze meezuigen in een diepe belevingswereld” ~ Maarten Oversier

Welkom in de wereld van Peter Kalb!

Zie ook https://elperiquin.com