Elsa Brouwer Images BTElsa Brouwer - Sjamanedrum

Elsa heeft ruim 30 jaar als muziekthearapeute gewerkt. Hier ervaarde zij al snel wat de werking van  trommelen op de mens heeft. Zo'n 20 jaar houdt zij zich bezig met zang en muziek voor de natuur/wezens en werkte zij intensief met het medicijnwiel, waarvan trommelen en fluiten met en  voor de spirits deel uitmaakte.

Tijdens haar 3de en 4de Eco-Intention opleidingsjaar begeleidde zij het balanceringsproject 'De Nieuwe Veluwe' met drumceremonies. Hiervoor gebruikte zij trommels en klankschalen met als gevolg dat zij zelf Sjamanentrommels ging maken. Dit werkte zo aanstekelijk op haar eco-jaargenoten en later ook op anderen waardoor zij drumbouwworkshops, drumworkshops en incidenteel drumcirkels ging geven.

Sjamanen trommelen in princiepe een constante slag om in trance te komen. Ritmische herhalingen hebben echter hetzelfde effect, dit wordt vooral versterkt als er in een groep gedrumd wordt. Het helpt om beide hersenhelften te activeren en te synchroniseren. Als beide hersenhelften in balans zijn, wat in onze tijd nauwelijks het geval is, werken creativiteit en intuitie samen met het verstand/Yin en Yang. Hierdoor kun je emotioneel stabieler worden en minder vatbaar voor angst zijn. Zeker in deze tijd kennen wij vele invloeden die onze rechterhelft uitschakelen.

Elsa is zeer ervaren in het bouwen van Sjamanen Drums. Zij zal de workshop ritueeel inwijden om vervolgens gezamenlijk aan het werk te gaan om jouw persoonlijke drum te maken.