Workshop - Maak jouw eigen Sjamanen Drum 10-12-23

Workshop - Maak jouw eigen Sjamanen Drum 10-12-23
10-12-2023 10:30 -17:00

Apeldoorn - Café Nova
Prijs: 222,00 Dit is inclusief alle materialen, drumstok, drankjes, lekkers en lunch
Elsa_drums_banner_BT Workshop - Maak jouw eigen Sjamanen Drum - Bewustzijnstheater

De drum is één van de oudste instrumenten op aarde. Vele archeologische vondsen verwijzen ernaar dat vrouwen de eerste drummers waren. De medicijnvrouwen kenden de ritmes van de natuur, zoals de cycli van het leven van mens, plant en dier. Zij gebruikten de trommels om deze ritmes te ondersteunen en te activeren.

Wij zijn allen ritmische wezens, dit kun je herkennen aan onze hartslag, lopen, dansen etc. Ons lichaam is een klankbord en door ons hoge watergehalte resoneren klanken van de drum diep door in ons lichaam tot in onze botten. Dit beinvloedt de stofwisseling en doorstroming van onze levenssappen. Dit kan zowel emotioneel als fysiek een diepe werking op onszelf hebben en daarmee helend zijn.

De drum bestaat uit een frame van hout en een huid van een dier. Deze huid wordt over het frame gespannen met behulp van touw. De klank is afhankelijk van de grootte van de drum en van de soort huid. Een behaarde huid geeft een wame, ronde klank en een onbehaarde huid heeft veelal lichte klankrijke boventonen.

Door regelmatig op jouw eigen drum te trommelen, kan er een diepe verbinding ontstaan met jezelf. Nieuwe klanken kunnen zich ontvouwen, zowel in de trommel als in jezelf.

Deze workshop is inclusief alle materialen, koffie/thee, lekkers en een vegetarische lunch
Graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. doorgeven wat jouw keuze is:

Houten rond frame: 35, 40 of 45 cm
frame_35cm.jpg frame_40cm.jpg frame_45cm.jpg 
Dierenhuid
nubisch.jpg paard.jpg geit.jpg Buffel                        
1. nubisch geit [onbehaard],
2. paard [behaard]
3. geit [behaard]
4. buffel [behaard]

Kleur touw: wit, beige, grijs, donkerbruin, donkergroen, blauw / geef zelf een kleur aan en wij kijken of deze kleur geleverd kan worden
touw.jpg


Sjamaan ratel [we weten nooit exact wat we binnenkrijgen, op de dag zelf kun je er 1 uitzoeken]
ratel.jpg
Iedere huid is weer anders, je weet nooit van te voren hoe jouw huid er precies uitziet. Dit maakt dat jouw trommel uniek is!


Inloop vanaf 10.00 uur: het maken van een drum vergt tijd, graag op tijd aanwezig zijn zodat we direct om 10.30 uur kunnen beginnen.

Door wie? Elsa Brouwer