Special Solo Concert - flamencogitarist El Periquín 23-12-23

Special Solo Concert - flamencogitarist El Periquín 23-12-23
23-12-2023 16:00 -18:00

Terwolde - De Verwondering
Prijs: 35,00 Dit is inclusief koffie/thee/gluhwein en lekkers
Peter_Kalb_banner Special Solo Concert - flamencogitarist El Periquín 23-12 - Bewustzijnstheater

Dit jaar viert flamencogitarist El Periquín een bijzonder jubileum. Graag staat hij stil bij 40 jaar optreden. Ter gelegenheid daarvan heeft hij alle ervaringen van zijn lange inspirerende flamencoreis samengebracht op zijn tiende album ”Homecoming".

Ter ere van zijn jubileum doet El Periquín (Peter Kalb) een tour door Nederland en zal hij in dit kader een solo optreden geven in de luxe verwarmde yurt in Terwolde. Een prachtige gelegenheid om met familie of vrienden voor de feestdagen samen te komen. Tijdens dit intieme Kerstconcert zal Peter je verrassen met ingetogen gitaarspel met een mysterieuze en hypnotiserende sfeer.

Alle ‘verhalen’ op dit album heeft hij zelf gecomponeerd. Voor de opnames van zijn eerste solo-album heeft hij de vertrouwde studio verlaten. Een oude verlaten kerk in de zuidelijke heuvels van Portugal was zijn thuis. Het is een album met variatie van ingetogen en gevoelige stijlen als soleá, farruca en balada tot de vrolijke tangos en uitbundige bulerias. En vergeet de traditionele zambra met Arabische invloed niet in het nummer naciemento. “Uitmuntend gitaarspel, hij weet intensiteit en diepte in zijn spel te brengen” ~ El País

De native American wijsheden en verhalen zijn een inspiratiebron voor zijn composities. Naast de cd homecoming werkte hij samen met Cathrin Boer Remy aan het prentenboek “dansend om de zon”. Een boek met beeldverhalen uit de mytische wereld van de indianen, dat ook verkrijgbaar is tijdens dit unieke intieme concert.

Peter zal 2 x 40 minuten spelen, na afloop is er gelegenheid om gezamenlijk iets te drinken in de yurt of onder de overkapte ruimte naast de yurt.

Wie doet het? Peter Kalb